Рим. 112(13:11-14:4)

Браћо, сад нам је спасење ближе него кад повјеровасмо. 12. Ноћ поодмаче, а дан се приближи. Одбацимо, дакле, дјела таме и обуцимо се у оружје свјетлости. 13. Да ходимо поштено као по дану: не у пировању и пијанству, не у разврату и бестидности, не у свађи и зависти. 14. Него се обуците у Господа Исуса Христа; и старање за тијело не претварајте у похоте. 1. А слабога у вјери примајте, без расправљања о мишљењима. 2. Јер један вјерује да смије све јести, а који је слаб једе зеље. 3. Који једе нека не презире онога који не једе; и који не једе нека не осуђује онога који једе, јер га Бог прими. 4. Ко си ти што осуђујеш туђега слугу? Својему господару он стоји или пада. Али ће стајати, јер је Бог моћан да га усправи.


Мт. 17(6:14-21)

Рече Господ: ако опростите људима сагрјешења њихова, опростиће и вама Отац ваш небески. 15. Ако ли не опростите људима сагрјешења њихова, ни Отац ваш неће опростити вама сагрјешења ваша. 16. А кад постите, не будите суморни као лицемјери: јер они натмуре лица своја да се покажу људима како посте. Заиста вам кажем: примили су плату своју. 17. А ти када постиш, намажи главу своју, и лице своје умиј, 18. Да те не виде људи гдје постиш, него Отац твој који је у тајности; и Отац твој који види тајно, узвратиће теби јавно. 19. Не сабирајте себи блага на земљи, гдје мољац и рђа квари, и гдје лопови поткопавају и краду; 20. Него сабирајте себи блага на небу, гдје ни мољац ни рђа не квари, и гдје лопови не поткопавају и не краду. 21. Јер гдје је благо ваше, ондје ће бити и срце ваше.


СИНАКСАР

Свети Теофан Затворник - Мисли за сваки дан у години

Недеља Сиропусна - Омилије - Свети Николај Охридски и Жички

АУДИО:

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније 2021 (беседа на вечерњој)

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније 2020

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније 2019

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније 2018

Недеља Сиропусна - протојереј Данило Дангубић 2018

Недеља Сиропусна - протојереј Миодраг Павловић 2021

О. Бобан Димитријевић - Тумачење Јеванђеља - Радио Глас 2021

О. Бобан Димитријевић - Тумачење Јеванђеља - Радио Глас 2020 

ВИДЕО:

Верске недоумице: Недеља сиропусна, правила поста и Света тајна крштења

Разговори о вери - Сиропусна недеља - протојереј-ставрофор проф. др Владимир Вукашиновић, протојереј проф. др Љубивоје Стојановић и Антонио Арас, теолог, саветник за психотерапију

Тајна празника - Недеља сиропусна - ђакон Бранислав Кеџић

Недеља Сиропусна - протојереј-ставрофор Слободан Петровић 2019

Недеља Сиропусна - отац Рафаило 2015 ,  2018 ,  2016

Сиропусна - О. Огњен С. 

Недеља Сиропусна - Богослужбени текстови из Посног Триода