Рим. 81 зач. (од пола), (II, 10-16).

Браћо, слава и част и мир свакоме који чини добро, а најприје Јудејцу и Јелину; јер Бог не гледа ко је ко. Јер који без закона сагријешише, без закона ће и изгинути; а који под законом сагријешише, по закону ће се осудити. Јер нису праведни пред Богом они који слушају закон, него ће се оправдати они који испуњавају закон. Јер кад незнабошци немајући закона чине од природе што је по закону, они немајући закон сами су себи закон; они доказују да је у срцима њиховим написано оно што је по закону, пошто свједочи савјест њихова, и пошто се мисли њихове међу собом оптужују или оправдавају, на дан када Бог узасуди тајне људске по јеванђељу мојему кроз Исуса Христа. 

 
Мт. 9 зач. (IV, 18-23).

У време оно, идући Исус покрај мора Галилејског видје два брата, Симона, званога Петар, и Андреја, брата његова, гдје бацају мрежу у море, јер бијаху рибари. И рече им: Хајдете за мном и учинићу вас ловцима људи. А они одмах оставише мреже и пођоше за њим. И отишавши одатле видје друга два брата, Јакова Зеведејева и Јована брата његова, у лађи са Зеведејем, оцем њиховим, гдје крпе мреже своје, и позва их. А они одмах оставише лађу и оца својега и пођоше за њим. И прохођаше Исус по свој Галилеји учећи по синагогама њиховим, и проповиједајући јеванђеље о Царству, и исцјељујући сваку болест и сваку немоћ у народу.



Мисли за сваки дан у години - Свети Теофан Затворник

Тумачење светог Николаја Охридског и Жичког 

ВИДЕО Верске недоумице - ТВ Храм (од 10:50)

О. Бобан Димитријевић - Тумачење Јеванђеља - Радио Глас

ВИДЕО:  О. Александар Јевтић 2014О. Тимотеј 2018, О. Василије 2020О. Рафаило 2020, О. Рафаило 2018О. Рафаило 2017, О. Рафаило2016О. Рафаило 2014О. Рафаило 2010, О.Сретен Лазаревић 2018, О. Слободан Петровић, О. Никола Илић, О. Никола (Подмаине) 2019

Хајде за мном - О. Огњен С.