Кол. 249 (1:2-6)

Светој и вјерној браћи у Христу Исусу која су у Колоси: Благодат вам и мир од Бога Оца нашега и Господа Исуса Христа. 3. Захваљујемо свагда Богу и Оцу Господа нашега Исуса Христа кад се молимо за вас, 4. Пошто смо чули за вјеру вашу у Христа Исуса и за љубав коју имате према свима светима, 5. Због наде која вам је припремљена на небесима, о којој раније чусте у истинитој ријечи јеванђеља. 6. Које је у вама као и у свему свијету, и плодоносно је и расте као и у вама, од онога дана како чусте и познасте благодат Божију у истини.


1.Сол. 270 (4:13-17)

Браћо, нећемо да вам буде непознато шта је са онима који су уснули, да не бисте туговали као они који немају наде. 14. Јер ако вјерујемо да Исус умрије и васкрсе, тако ће и Бог оне који су уснули у Исусу довести с Њим. 15. Јер вам ово казујемо ријечју Господњом да ми који будемо живи о доласку Господњем, нећемо претећи оне који су уснули. 16. Јер ће сам Господ са заповјешћу, гласом арханђела и са трубом Божијом, сићи с неба, и прво ће мртви у Христу васкрснути; 17. А потом ми живи који останемо бићемо заједно с њима узнесени на облацима у сретање Господу у ваздуху, и тако ћемо свагда с Господом бити.


Лк. 81 (16:10-15)

Рече Господ: Који је вјеран у најмањем и у многом је вјеран; и ко је неправедан у најмањем и у многом је неправедан. 11. Ако, дакле, у неправедном богатству вјерни не бисте, ко ће вам повјерити истинско? 12. И ако у туђем не бисте вјерни, ко ће вам дати ваше? 13. Ниједан слуга не може два господара служити; јер, или ће једнога мрзити а другога вољети, или ће се једнога држати а другога презирати. Не можете служити Богу и мамону. 14. А ово све слушаху и фарисеји, који бијаху среброљупци, и ругаху му се. 15. И рече им: Ви сте они који се правите праведни пред људима, али Бог зна срца ваша; јер што је у људи високо, гадост је пред Богом.Мисли за сваки дан у години - Св. Теофан Затворник