Јев. 309 (3:12-16)

Браћо, пазите да не буде у некоме од вас зло срце невјеровања, одступањем од Бога живога; 13. Него бодрите један другога сваки дан, докле год то „данас" траје, да који од вас не постане тврдокоран обманом гријеха. 14. Јер смо постали заједничари Христови, само ако првобитну вјеру до краја чврсто одржимо. 15. Док се још говори: Данас, ако глас његов чујете, немојте да буду тврдокорна срца ваша, као приликом огорчења. 16. А који су то што чуше и огорчише? Зар не сви који изиђоше из Египта вођени Мојсејем?

1.Сол. 270 (4:13-17)

Браћо, нећемо да вам буде непознато шта је са онима који су уснули, да не бисте туговали као они који немају наде. 14. Јер ако вјерујемо да Исус умрије и васкрсе, тако ће и Бог оне који су уснули у Исусу довести с Њим. 15. Јер вам ово казујемо ријечју Господњом да ми који будемо живи о доласку Господњем, нећемо претећи оне који су уснули. 16. Јер ће сам Господ са заповјешћу, гласом арханђела и са трубом Божијом, сићи с неба, и прво ће мртви у Христу васкрснути; 17. А потом ми живи који останемо бићемо заједно с њима узнесени на облацима у сретање Господу у ваздуху, и тако ћемо свагда с Господом бити.


Мк. 6 (1:35-44)


У вријеме оно, отиде Исус на пусто мјесто и ондје се мољаше Богу. 36. И за њим похиташе Симон и који бијаху с њим. 37. И нашавши га рекоше му: Сви те траже. 38. И рече им: Хајдемо у оближња села и градове да и ондје проповиједам, јер сам за то дошао. 39. И проповиједаше у синагогама њиховим по свој Галилеји, и демоне изгоњаше. 40. И дође к њему губавац молећи га, и на кољенима клечећи пред њим, и говорећи: Ако хоћеш, можеш ме очистити. 41. А Исус смиловавши се пружи руку, па дохвативши га се рече му: Хоћу, очисти се. 42. И кад му то рече, губа одмах отиде с њега, и очисти се. 43. И запријетивши му, одмах га удаљи. 44. И рече му: Гледај да никоме ништа не кажеш, него иди те се покажи свештенику, и принеси за очишћење своје што је заповједио Мојсеј за свједочанство њима.

Јн. 16 (5:24-30)

Рече Господ дошавшим Му Јудејима: Заиста, заиста вам кажем: Ко моју ријеч слуша и вјерује Ономе који ме је послао, има живот вјечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот. 25. Заиста, заиста вам кажем, да долази час, и већ је настао, када ће мртви чути глас Сина Божијега, и чувши га оживјеће. 26. Јер као што Отац има живот у себи, тако даде и Сину да има живот у себи; 27. И даде му власт и да суди, јер је Син Човјечији. 28. Не чудите се томе, јер долази час у који ће сви који су у гробовима чути глас Сина Божијега, 29. И изићи ће они који су чинили добро у васкрсење живота, а они који су чинили зло у васкрсење суда. 30. Ја не могу ништа чинити сам од себе; Како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим вољу своју но вољу Оца који ме је послао.

 
Свети Теофан Затворник - Мисли за сваки дан у години